Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 05:28
Electro284

Electro284

Początkujący User 4 posty 0 pkt.

Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 05:28
Witam serdecznie. Jestem tu nowy i zrobiłem konto bo mam problem z odpaleniem lapka.
Mianowicie każde pierwsze odpalenie jest nie udane.. włącza się niby normalnie ale nie wchodzi do Windowsa tylko widoczne jest logo Lenovo i taki ekran tylko jest nic dalej się nie robi nawet po długim oczekiwaniu.Po wyłączeniu przyciskiem power i załączeniu ponownym lapek odpala się już normalnie... Miał ktoś taki problem ? jak temu zaradzić? Wydaje mi się ze nie jest to wina systemy bo był odzyskiwany i to nie pomogło


PS; System win 10 parametry lapka to i5,8GB,1T,GTX1050ti

Re: Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 18:14
admin

admin

moderator 2700 posty 35 pkt.

Re: Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 18:14
Na początek sprawdź, czy na stronie swojego produktu znajduje się aktualizacja BIOS (i czy jest to nowsza wersja niż ta, którą masz aktualnie zainstalowaną). Jeśli tak, to koniecznie ją zainstaluj :)

Re: Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 18:28
Electro284

Electro284

Początkujący User 4 posty 0 pkt.

Re: Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 18:28
Poradzisz w jaki sposób zainstalować ewentualny nowszy bios badz aktualizacje?

Re: Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 23:10
admin

admin

moderator 2700 posty 35 pkt.

Re: Problem z odpalenie Y-520

02 kwi 2020, 23:10
Na początek wejdź w BIOS (podczas uruchamiania się komputera przyciśnij F2). Gdzieś w nim powinieneś znaleźć informację, jaka to wersja.
Następnie wyjdź z BIOSu, zaloguj się normalnie do systemu, wejdź na podaną przeze mnie stronę, wpisz tam numer seryjny swojego sprzętu. Zostaniesz przeniesiony na stronę produktową. Tam wejdź w zakładkę "Oprogramowanie" -> "Aktualizacja ręczna", znajdź "BIOS" i sprawdź tam wersję do ściągnięcia.
I będziesz wiedział wszystko :)

Re: Problem z odpalenie Y-520

03 kwi 2020, 03:54
Electro284

Electro284

Początkujący User 4 posty 0 pkt.

Re: Problem z odpalenie Y-520

03 kwi 2020, 03:54
Zrobiłem dokladnie jak zaradzileś mialem bios Wer. 4kcn40ww a pobrałem z strony i zainstalowałem nowszy z koncowka 45ww. Tyle ze problme nie znikł. Komputer dalej nie startujeza pierwszym razem

Re: Problem z odpalenie Y-520

03 kwi 2020, 17:08
admin

admin

moderator 2700 posty 35 pkt.

Re: Problem z odpalenie Y-520

03 kwi 2020, 17:08
Niedobrze, liczyłem, że to rozwiąże problem :(
Daj w takim razie znać jaki masz dokładnie dysk oraz jakie masz ustawienia w BIOS. Możesz nam wkleić tutaj zdjęcia :)

Re: Problem z odpalenie Y-520

03 kwi 2020, 18:55
Electro284

Electro284

Początkujący User 4 posty 0 pkt.

Re: Problem z odpalenie Y-520

03 kwi 2020, 18:55
Prosze o to zdjecia z BIOSu :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


PS: System był przywracany(resetowany) ale nic to nie zmieniło..

Obrazek

Re: Problem z odpalenie Y-520

04 kwi 2020, 11:34
admin

admin

moderator 2700 posty 35 pkt.

Re: Problem z odpalenie Y-520

04 kwi 2020, 11:34
Wszystko wygląda w porządku niestety. Możesz spróbować zmienić SATA Controller Mode na AHCI. Jednakże jeśli to nic nie zmieni, to wróć do ustawienia Intel RST.
Pozostaje mi zalecić Ci zasięgnięcie porady od zespołu wsparcia technicznego Lenovo, który urzęduje na tym forum :)
  • Brak nieprzeczytanych postów
  • Nieprzeczytane posty
  • Wątek zablokowany
  • Wątek przeniesiony
widget instagram lenovo
widget twitter lenovo
widget facebook lenovo
widget youtube lenovo