Raczej nie kupię już nic od firmy lenovo. Do dwóch razy sztuka w moim przypadku.
Pierwszym zakupem był laptop lenovo z500, który jest totalną pomyłka i z którym KAŻDY użytkownik na świecie ma problem, a lenovo nic z tym nie robi. Jest problem z rozjaśnianiem ekranu, gdy zgaśnie, nie da się go rozjaśnić. Więcej do poczytania tu:
https://www.google.com/search?q=lenovo+ ... e&ie=UTF-8Niestety rozwiązania z google nie zawsze pomagały, czasem niechcący go przygasiłam i od nowa był problem. Męczyłam się tak dobre 5 lat dopóki nie kupiłam nowego. Co gorsza był to mój pierwszy laptop w życiu, kupiony za pierwsze zarobione pieniądze. Dzwoniłam do lenovo, niestety dodzwonić się nie da, a połączenie oczekiwało godzinami. Pisałam maile, kazano mi przywracać całego laptopa do ustawień fabrycznych. Tragedia. Żadnego rozwiązania problemua, a lenovo ma gdzieś klientów. Ja dla mnie przykra sytuacja, bo 18 letni człowiek odkłada pieniądze, zarabia powoli przy jakiejś zbiórce owoców i wydaje wszystko na laptopa, który okazuje się być zepsuty od początku.
Drugi zakup to lenovo watch 9. Już pomijam fakt beznadziejnej apki i nie działających funcji. Chciałabym chociaż używać tego zegarka jako zegarka, nie jako smartwacha, ale niestety bluetooth nie działa, nie da się wyszukać zegarka i tym samym ustawić godziny. Kolejne stracone pieniądze i zegarek leży już długo nieużywany, bo do niczego się nie nadaje. Nie wiem jakim cudem w ogóle został on wypuszczony na rynek skoro na tę chwilę, to już chyba nikomu nie działa. Nie miałam okazji go ani przez chwilę poużywać, bo praktycznie od początku nie działa.
Firma nie szanuje klientów i dlatego już jej podziękuję i nic nigdy nie kupię.