zniewaga napisał(a):
Jestem absolutnie rozczarowana serwisem i kontaktem z pracownikami Lenovo. Czuję się jak śmieć, któremu nikt nie chce pomóc, ponieważ kupiłam komputer na firmę i nie dotyczą mnie prawa zwykłego konsumenta (prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą).
Mój komputer jest w serwisie od ponad 35 dni, nie licząc 5 dni, które trzeba doliczyć na transport do centrum serwisowego. Dostaję informację, że trwa oczekiwanie na części zamienne. Jakie części? 35 dni oczekiwania na części w autoryzowanym serwisie gwarancyjnym??? To naprawdę żart i szczyt braku profesjonalizmu. Dostaję e-maile z automatu, z których nic nie wynika. Kiedy odzyskam mój komputer? Co się z nim dzieje? Czy zostanie wymieniony na nowy ? To są pytania retoryczne, na które firma Lenovo nie zamierza odpowiadać.
Mój komputer Lenovo Yoga 720 miał defekt ekranu dotykowego od samego początku. Zepsuł się ostatecznie po 10 miesiącach użytkowania. Potrzebuję go do pracy - jest pandemia, a ja prowadzę działalność edukacyjną i używałam tego komputera do prowadzenia zajęć onlinie.
Lenovo prowadzi nieuczciwe praktyki konsumenckie i należy to niezwłocznie zgłosić do odpowiednich instytucji.
Prosimy o podesłanie nr zgłoszenia serwisowego na adres
kontakt@lenovozone.pl . Zweryfikujemy zaistniałą sytuację.