Witam kupiłem ostatnio ThinkPada P52s wyposażony w i7-8550U 16GB RAM, matrycę 4K, kartę integrę UHD Graphics 620 + Nvidia Quadro P500, dysk Lenovo SSD 512 GB LENSE20512GMSP34MEAT2TA oraz Windows 10 Pro (wersja 1809), BIOS N27ET34W (1.20 ).
Niestety od początku mam z nim problem na czystym oryginalnym systemie (preinstalowanym) system strasznie tnie. Praktycznie co parę sekund kursor przycina. Zaktualizowałem system i wszystkie sterowniki i dalej to samo. Postanowiłem więc ściągnąć ze strony Microsoftu system i przeinstalować. Zainstalowałem system oraz wszystkie sterowniki i dalej to samo. W obydwu przypadkach systemy były czyste czyli bez żadnych dodatkowych programów. Nie instalowałem również żadnych programów antywirusowych (oczywiście jest ten z Win10) zrobiłem wszystkie testy diagnostyczne zarówno z poziomu Biosu jaki i softu Lenovo i wszystko ok. Zrobiłem test dysku i też wydaje mi się że jest ok. otrzymałem kod po teście FINAL_RESULT_CODE U1MQK2GS5-RHUGZG cokolwiek to znaczy
Co mogę zrobić, żeby komputer działał poprawnie. Obecnie wgrywanie potrzebnych mi aplikacji nie ma sensu gdyż nie da się na nim pracować.
Wygląda na to, że zrobiłeś niemalże wszystko, co mogłeś zrobić (włącznie z reinstalacją systemu). Na tym etapie sugerowałbym kontakt albo ze sprzedawcą (jeśli chcesz zwrócić sprzęt) albo z supportem Lenovo (jeśli chcesz wysłać sprzęt na naprawę gwarancyjną).
Chyba zostało mi jedynie walka z Lenovo, gdyż termin zwrotu już minął. Mam drugi P52s (jedyna różnica to 32 GB ramu i dysk 2 TB Samsunga 860Pro system i stery w zasadzie takie same do tego dużo zainstalowanego softu i wszystko śmiga aż miło. Więc chciałbym i drugi P52s przywrócić do stanu używalności. Pozdrawiam Krzysiek
Witam Wydaje się, że problem został rozwiązany. Po wymianie wszystkich logów z serwisem Lenovo. Dzisiaj przyjechał technik i wymienił płytę główną. Czyli w zasadzie całe bebechy. Bo na płycie jest wlutowany procesor i karta nVidii. Jak na razie wydaje się że nic nie przycina, zobaczymy jak będzie dalej jak coś to dam znać.