Witam,
od wczoraj jestem posiadaczem laptopa y700-15 ISK (jeszcze nie do końca szczęśliwym właścicielem, ale o tym dalej).
Problem natury technicznej, którego się spodziewałem, jednak żadne z rozwiązań nie działa.
Zaczynamy gehennę, czyli instalację Windows 7.
Fabrycznie mam Windows 10 Home, ale leży mi jedna licencja na Windows 7 Pro z której chciałbym skorzystać.
Zmieniłem rozmiar partycji, dorobiłem nową pod Windę no i robię.
1 poradnik nie działa, drugi nie działa, tak samo trzeci, czwarty i piąty... Wiecznie jeden i ten sam błąd: Brak sterownika CD/DVD...
Spróbowałem już wszystkiego, wg tego:
http://lab-gameragon.pl/jak-zainstalowa ... novo-y700/ zrobiłem instalator ze sterami, nie wykrywa sterownika, drugim sposobem wgrałem sterowniki na jedną z partycji, wskazuję ją przy instalacji, a instalator i tak ich nie widzi..
Wszystkie ustawienia biosu są poprawne, "Legancy mode" itp.., aktualizację biosu przeprowadziłem, bez efektu..
Stery oczywiście ze strony producenta.
Po prawie 2 dniowej walce już nie mam siły, przekopałem czeluścia internetów i dalej nie potrafię znaleźć rozwiązania.
Czy ma ktoś może sterowniki które wskazał podczas instalacji i mu złapały?? Albo cały obraz Win7 ze sterownikami do instalacji? Bardzo prosiłbym o link bądź udostępnienie.. Bo ja już mam dość, a sprzęt z Win 7 jest mi bardzo potrzebny do pracy a niestety praca na virtualce nie jest zbyt wygodna czy przyjemna..
Pozdrawiam!