Powinna zadziałać kombinacja Power + Volume Down. Czyli wyłączasz tablet i trzymasz te przyciski, aż zostanie tablet zostanie uruchomiony w trybie recovery. Volume Up / Down zmieniasz pozycję w menu a bodajże Power zatwierdzasz.
Może nie do końca precyzyjnie się wyraziłem. Tak system zostanie, ale wszystkie dane które sam zapisałeś (konta, zdjęcia, aplikacje) - zostaną usunięte. Będzie to tak jak byś dostał jeszcze raz tablet.
Może wina leży po stornie baterii? Rozładuj ją 3 razy do maksa i naładuj ją 3 razy do maksa podczas ładowania nie korzystaj z tabletu a tablet zostaw wyłączony.
przecież od razu zrobił aktualizacje to skąd miał wiedzieć?
Cytuj:
Jestem posiadaczem A10-70 od pięciu dni. Po rozpakowaniu stan baterii wskazywał 8%, oczywiście podłączyłem i naładowałem do 100%. Po uruchomieniu zaktualizowałem tablet do wersji 5.01
Niestety hard reset nic nie dał, jest jak było. Spróbuje z trzykrotnym rozładowaniem i ładowaniem, ale coś czuje, że nic to nie da. Bateria ładuje się do 28% normalnie, a później jest już momentalnie przeskok na 100%.
Albo jeśli tablet niedawno kupiony to pisz do sprzedawcy o oddanie tabletu i zwrot pieniędzy. W końcu to wada ukryta, o której nie mogłeś wiedzieć przed zakupem, ani sprzedawca o niej nie poinformował. Powinna więc być możliwość odstąpienia od umowy kupna...