01 sie 2017, 19:36
Szukałem odpowiedzi, ale nigdzie nie znalazłem.
Problem z moim tabletem występuje od chwili jego kupienia. Podczas użytkowania tabletu ekran samoczynnie się wygasza pokazując czarny ekran po czym wraca do poprzedniego stanu dając przy tym efekt migania(tak jakby ktoś co chwila naciskał przycisk power). Sytuacja powtarza się podczas praktycznie wszystkiego co robię na tablecie: czytanie komiksów, czytanie książek, granie w gry, oglądanie filmów, przeglądanie internetu. Sytuacja ma miejsce niezależnie od stanu baterii. Problem pojawia się gdy bateria ma 20, 50 czy 100%. Działo się tak na androidzie 5 jak i nowym 6.0. Jest to bardzo irytujące, ponieważ pojawia się to codziennie nawet kilkadziesiąt razy. Tablet kilkukrotnie resetowany i przywracany do ustawień fabrycznych. Długość trwania tego zjawiska jest różna od sekundy do nawet minuty.
Tablet był już w serwisie gdzie przeleżał prawie 3 tygodnie po czym zwrócono mi go i w sprawozdaniu napisano, że żadne problemy nie mają miejsca. Zalecono mi również, że jeśli problem się będzie powtarzał to mam wyłączyć i włączyć urządzenie. Aby było jeszcze zabawniej sytuacja pojawiła się kilkunastokrotnie w ten sam dzień, w którym tablet wrócił z serwisu.
Przytrafiło się to już komuś?